IN MISTERUL ACESTUI TIMP

Oct
2014
22

posted by on filosofie, undefinible, veronique

E atât de frig azi. E atât de… iarnă. Mă aflu într-o librărie, caut o carte specială pentru cineva special. Se numeşte „Imperiul îngerilor” de Bernard Werber. Nu o găsesc, poate pentru că sunt uşor absentă, sunt aici, dar cumva sunt altundeva, nu-mi pot da seama unde… Aceeaşi stare psihedelică de transă cumva, de parcă m-aş decorporaliza şi aş fi martoră la ceea ce se întâmplă. De parcă timpul s-ar fi rupt în două prezenturi diferite, iar eu sunt simultan în amândouă…

eu la louvre

În misterul acestui timp rătăcesc, fără ţintă, fără sens, căutând ceva ce poate că nici nu există… Fiecare om în această librărie caută o carte, fiecare om în viaţa lui caută sensul, fiecare om caută iubirea. Dar ce s-ar întâmpla dacă ar găsi altceva, cu mult mai mult decât iubire? Poate că iubirea este un univers cu mai multe dimensiuni, iar universul o creaţie cu mai multe dimensiuni ale prezentului… Oare cum ar fi dacă am trăi simultan toate dimensiunile iubirii?

Există mistere ce nu pot fi descifrate niciodată.

În librărie răsună refrenul “Tears from the moon fall down like rain, I reach for you, I reach in vain…” Ecoul melodiei îl simt pe piele precum o ploaie de fiori, versurile mi se amestecă în minte… melancolic şi atât de frumos!

Trecut, prezent, viitor – trei perspective diferite ale unei singure dimensiuni, mereu aceeaşi. Trup, suflet, spirit – trei părţi care, odată unificate, îţi dăruiesc absolutul, precum în începuturi, înainte de a fi materie încercuind esenţa.

Deodată cineva îmi strigă tandru numele… Mă întorc…

Unele întâmplări sunt perfect încifrate.

Ochii lui mari şi albaştri îmi zâmbesc într-o lumină pe care acum o simt a fi… diferită.

Pur şi simplu… unele jocuri nu se termină niciodată.

Viaţa este un labirint, dar în misterul acestui timp ea îmi pare mai degrabă un drum liniştit ce urcă în piramidă. E un drum ce rămâne deschis, ca o coloană a infinitului, către cer, poarta spre univers.

Înainte de a ne regăsi în celălalt, e necesar să ne regăsim în noi înşine.

În misterul acestui timp există un drum în trepte, o cale dinspre mine către el, un curcubeu de iubire… şi eu calc pe fiecare culoare, pe fiecare treaptă ce dispare în urma mea până ce…

*

A mai trecut încă un an. Un an plin de joc, de dorinţă toridă, nebunească, de aşteptare mocnită. Tensiunea sexuală a atins cote de neînchipuit. Inevitabilul pluteşte în aer. Se va întâmpla?

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Fragmentul În misterul acestui timp face parte dintr-o carte pe care am scris-o acum câţiva ani, intitulată Marele O, fiind structurată ca un drum în 7 trepte (ultima treaptă fiind Extazul) de-a lungul căruia protagoniştii Leonard şi Ariadna desfăşoară un joc al seducţiei plin de suspans şi provocare. Poate că o voi publica, deşi ar trebui să-i aduc nişte modificări, întrucât modul meu de gândire s-a schimbat în ultimii ani şi multe pasaje mi se par acum de-a dreptul ridicole.

Abia acum citesc Imperiul îngerilor de Bernard Werber pe care mi-am dorit-o mult şi pe care am căutat-o mult timp prin librării, fără succes însă, acum mulţi ani. Apoi am uitat de ea. Din întâmplare, mi-o împrumută un prieten de curând.
Pe prima pagină stă scrisă dedicaţia scriitorului: Pentru Véronique. Ce surpriză frumoasă!

Legat de ceea ce scriam eu în fragmentul de mai sus, şi anume: “Poate că iubirea este un univers cu mai multe dimensiuni, iar universul o creaţie cu mai multe dimensiuni ale prezentului…” Citesc acum o idee similară în cartea lui Bernard Werber. Iată:

199.ENCICLOPEDIE
KARMA SPAGHETE: Mi-a venit o idee ciudată. Poate că timpul nu e linear, ci “spaghetic”. În loc să se succeadă, straturile timpului se adună grămadă. În acest caz, nu trăim o încarnare şi apoi alta, ci o încarnare ET simultan cu o alta.
Poate că trăim simultan mii de vieţi în mii de epoci diferite din viitor şi trecut. Ceea ce considerăm regresii, nu sunt în realitate decât nişte conştientizări ale acestor vieţi paralele.
Edmond Wells,
Enciclopedia cunoaşterii relative şi absolute, volumul IV

Imperiul îngerilor este o superbitate SF, plină de filosofie, exact pe gustul meu. Recomand.

Tags: , , , , ,